بازارهای مالی بین المللی بازارهای جهانی هستند. که در آن دارایی های مالی مختلف سهام، اوراق قرضه، ارز، کالا، و ابزار مشتقه را در سطح جهانی مبادله می کنند. این بازارها با میزان بالای حضور مشارکت کنندگان از عمق زیادی برخوردار هستند. یکی از ویژگی های این بازارهای مالی تحرک بالای سرمایه است. کاهش ریسک، معاملات مطمئن، کارا بودن بازار و موارد بسیار دیگر، از ویژگی های بازاهای مالی بین المللی است. این بازارها برای راحت تر شدن مبادلات در سطح بین المللی و تسهیل تأمین مالی شرکت های اقتصادی، در سطح جهان شکل گرفته اند. این بازار های مالی بین المللی به چند دسته تقسیم میشوند.
بازار سرمایه (Capital Market) بازار پول (Money Market) بازار مشتقات (Derivatives Market) بازار ارز (Currency Market)
مزایای بازارهای مالی بین المللی
یکی از مهم ترین مزیت های بازارهای بین المللی نداشتن محدودیت نوسان است. این مزیت باعث می شود تا امکان کسب سود هنگفت در این بازار در بازه زمانی کوتاه امکان پذیر گردد.
در بازارهای جهانی این امکان وجود دارد تا در هر ساعتی از شبانه روز اقدام به خرید و فروش نمایید. فعال بودن شبانه روز این بازارها باعث می شود تا تا افراد در هر جای دنیا بتوانند. در عین داشتن شغل اول خود با یک مدیریت زمان بهینه اقدام به معامله کردن در این بازارها نمایند.
بازارهای بین المللی به دلیل قابلیتی که دارند این اماکن را برای کاربران فراهم می آورند. تا با هر میزان مبلغی وارد معامله شوند. مبالغ میلیاردی در این بازار عددی بسیار خرد محسوب شده که در کسری از ثانیه می توانید. این میزان حجم را معامله نمایید.
بازارهای جهانی از جمله بازارهای جذاب برای سرمایه گذاری است. کسب سود بالا در زمان های محدود و کم باعث می شود. تا کاربران زیادی به سمت سرمایه گذاری در این بازار کشیده شوند.
یکی از جذابیت های بازار مالی بین المللی کارا بودن است. کارا بودن بازار به این معنی است. که قیمت ارکان قابل معامله در آن منعکس کننده ی کلیه ی اطلاعات موجود در بازار است. در یک بازار کارا چون بازار مالی بین المللی، اطلاعات به طور گسترده در بازار منتشر می شوند. در این بازارها هیچ کس نمی تواند بازدهی غیرعادی به دست آورد. بازارهای بین المللی مملو از متخصصین، خریداران و فروشندگان است. و قیمت بازار نزدیک به قیمت ذاتی یا قیمت واقعی است.
انواع بازارهای مالی بین المللی
بازار پول (Money Market)
این بازار یکی از بزرگترین بازارهای مالی و سرمایه جهان است. که بانک ها و شرکت های دولتی و خصوصی و همچنین سهامداران در آن فعال می باشند. این بازار به چهار دسته بزرگ و اصلی تقسیم می شود. اوراق قرضه دولتی، شرکتی، شهرداری، اوراق خزانه بانکی، اسناد بانکی و گواهی اسناد سپرده. این بازارها در راستای جذب سرمایه برای راه اندازی پروژه های شرکت های خصوصی و دولتی فعالیت می کنند. در حالت کلی این بازارها بیشتر برای افرادی مناسب می باشد. که به دنبال سرمایه گذاری هایی با ریسک کم و همچنین سود کم هستند. .
بازار مشتقات (Derivatives Market)
یکی از پر طرفدارترین و گسترده ترین بازارهای مالی و سرمایه بین المللی بازار مشتقات است. که شامل پنج دسته اصلی می باشد. Forward، اختیارات Options، قرار داد های آتی Future، سوآپ Swap و CFD. این بازار ویژگی ها و شرایط مخصوص به خود را دارد. و بیشتر مناسب افرادی است که به دنبال سود بیشتر می باشند. اکثر این بازارها دارای ضریب اهرمی می باشند.
بازار ارز (Currency Market)
(Currency Market) می باشد. که شامل بازار مالی فارکس (Forex Market) یا foreign exchange market می باشد. این بازار یکی از بزرگترین بازارهای مالی بین المللی می باشد. که گردش مالی روزانه آن حدود ۷۰۰۰ میلیارد دلار می باشد. این بازار جزو پر طرفدارترین بازارهای مالی آنلاین دنیا می باشد. و تعداد زیادی از تحلیلگران، معامله گران، شرکت ها، بانک ها و موسسات سرتاسر دنیا در آن فعالیت می کنند.
بازار سرمایه (Capital Market)
این بازار مهمترین بازار معاملاتی جهان میباشد. و شامل دو زیر مجموعه میباشد. بازار سهام و بازار اوراق بدهی و بازار سرمایه بورس که بزرگترین بازارهای معاملاتی در دنیا میباشند.
بازار سهام بین المللی (TISE)
مرکز بازار سهام بین المللی زمینه ای خلاقانه برای شرکت های بین المللی ارائه می کند. تا امکان جمع آوری سرمایه از سرمایه گذاران مستقر در سرتاسر جهان برای آن ها فراهم شود. این مرکز دارای یک بازار تنظیم شده است. با مشتریان قابل تشخیص در سطح جهانی و گستره ی محصولات رو به رشدمیباشد. مقر بازار سهام بین المللی در پیتر پورت-گورنزی قرار دارد.در محلی از منطقه ی زمانی اروپا اما خارج از اتحادیه اروپا است
بورس جهانی شامل چه بازارهایی می شود؟
آشنایی با بورس نیویورک آمریکا (NYSE)
بازار معاملات سهام نیویورک در هفدهم مِی سال۱۷۹۲ میلادی به وجود آمد. زمانی که ۲۴ کارگزاری در منطقه والاستریت جمع شدند تا موافقتنامهای را بررسی کنند که در نهایت «توافقنامه باتنوود خطاب قرار گرفت. اولین شرکتی که در بازار معاملات سهام نیویورک ثبت شد، بانک نیویورک بود.
بورس آمستردام هلند
مهمترین بازار مالی هلند در شهر تاریخی – توریستی آمستردام واقع شده است. بورس آمستردام از سال ۱۶۰۲ میلادی شروع به فعالیت نمود. در ابتدا عمدهترین نقش این بازار تأمین مالی حملونقل کالا و انسان از قاره آسیا توسط کمپانی هند شرقی هلند بود. که امتیاز انحصاری ۲۱ سال تجارت با این مناطق را در اختیار داشت. این شرکت یکی از اولین کسبوکارهایی بود که در قالب یک شرکت سهامی در زمینه تجارت ادویه و برده فعالیت میکرد.
کشور هلند در ردهبندی سالانه مؤسسه بینالمللی توسعه مدیریت رتبه چهارم را دارا است. علاوه بر این وجود شرایط سیاسی داخلی پایدار، روابط دیپلماتیک باثبات و نیروی کار فنی از سایر مزایای سرمایهگذاری در اقتصاد هلند میباشند. امنیت بالای سرمایهگذاری در بورس آمستردام سبب شده است، که این بازار محل مناسبی برای سرمایهگذاران مشتاق فعالیت در اتحادیه اروپا باشد.
بازار بورس نزدک
بورس نزدک حاوی دو بازار است. بازار همگانی نزدک و نزدک شرکتهای کوچک. به صورت عمومی این بازارها را مجموعاً بازار نزدک مینامند. شرکتهایی که در بازار همگانی نزدک قرار دارند، از بزرگترین و شناختهشدهترین فعالان آن حوزه در جهان هستند. بازار شرکتهای کوچک شامل شرکتهایی با سرمایه محدودتر است و سختگیری کمتری در حوزه مالی برای ثبت این شرکتها انجام شده است. اما استانداردهای ثبت شدن در هر دو بازار یکسان است.
بورس ژاپن (توکیو)
کلانشهر توکیو در کنار نیویورک و لندن یکی از سه پایتخت مالی بزرگ جهان محسوب میشود. این شهر آسیایی با جمعیتی بسیار بالا و تراکم نسبتاً زیادی از شرکتهای برتر چندملیتی نقش مهمی در عرصه اقتصاد جهانی دارد. به طور کلی کشور ژاپن همواره در تعیین .سیاستهای کلان اقتصادی و سیاسی جهان تأثیرگذار بوده است
Tokyo Kabushiki Torihikijo بورس اوراق بهادار توکیو در پانزدهم می سال ۱۸۷۸ میلادی تأسیس شده است. در سال ۱۹۴۳ این بازار با ده بورس محلی در شهرهای بزرگ ژاپن ادغام شد و بورس یکپارچه ژاپن تأسیس گردید. عملیات بازار جدید بلافاصله پس از بمباران شیمیایی ناگازاکی متوقف و مجدداً سازماندهی شد. پس از اتمام مسائل و مشکلات مربوط به جنگ جهانی، سرانجام بورس جدید توکیو در شانزدهم می سال ۱۹۴۹ دوباره آغاز به کار کرد.
بورس ژاپن در بازه زمانی ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۰ میلادی رشد عجیب و بیسابقهای را تجربه نمود. تا جایی که در اوج خود در سال ۱۹۹۰ و پیش از ریزش قریبالوقوع شاخصها این بازار حدوداً ۵۰ درصد سرمایه موجود در بازارهای سهام جهان را به خود اختصاص داد. و در رده چهارمین بازار مالی بزرگ جهان قرار گرفت.
بورس چین (شانگهای
بورس سهام شانگهای (SSE) از بازارهای بزرگ بورس در جهان است که در سال 1990 (26 نوامبر) فعالیت خود را در چین آغاز کرد.
در حال حاضر این بازار از لحاظ ارزش، ششمین بازار در جهان شناخته میشود و در مقایسه با بورس اوراق بهادار شنزن (SZSE) و بورس اوراق بهادار هنگکنگ (SEHK) SSE از ارزش بالاتری برخوردار است.
معرفی بورس فرانسه (پاریس)
فرانسه یکی از کشورهای پرنفوذ اتحادیه اروپا از لحاظ اقتصادی و سیاسی میباشد. در سال ۲۰۱۹ جایگاه هفتمین اقتصاد بزرگ دنیا را به خود اختصاص داده است.، de Paris بزرگترین بازار مالی کشور فرانسه است. سابقه تأسیس این بازار به سال ۱۵۴۰ یعنی زمان شکلگیری بورس لیون باز میگردد. تأسیس بازار بورس جدید دپاریس در اوایل قرن نوزدهم زمینه ساز آغاز عصر مدرن در بازارهای مالی این کشور بود. در دهه ۱۹۸۰ میلادی بورس فرانسه به منظور همگام شدن با بازارهای مالی بزرگ جهان و اروپا علیالخصوص بورس لندن، سیستم معاملات الکترونیکی را راهاندازی نمود. و از سال ۱۹۹۸ به یک بازار مالی تمام الکترونیک تبدیل شد.
بورس فرانسه در سال ۲۰۰۰ به منظور تشکیل اولین بورس یکپارچه اروپایی با بورسهای بروکسل و آمستردام ادغام شد، که امروزه به نام «EuronextN.V.» یا همان یورونکست شناخته میشود
یورونکست پاریس EuronextN.V.:
شامل هفت بازار میباشد. بروکسل پاریس یورنکست لیسبون لندن دوبلین اسلو آمستردام. نام شرکتهای مطرحی چون کریستین دیور، لورئال، رنو، پژو و دنون در میان انبوه شرکتهای پذیرفته شده در این بازار به چشم میخورند.
بازار بورس آلمان (فرانکفورت)
در سال ۱۵۸۵ میلادی بازرگانان فرانفکورت به منظور ثابت نگهداشتن نرخ ارز اقدام به تأسیس بازار بورس نمودند. در نهایت طی همین سالها همگام با لندن و پاریس در فرانکفورت نیز یک بازار اوراق بهادار تشکیل شد. پس از اتمام جنگ جهانی دوم و برقراری ثبات سیاسی نهایتاً در سال ۱۹۴۹ میلادی بورس فرانکفورت رسماً به بزرگترین بازار مالی آلمان تبدیل شد. دویچه بورس Deutsche Börse AG در سال ۱۹۹۳ تأسیس شد. یک نهاد سازماندهنده بازار مالی و ارائه دهنده خدمات معاملاتی بوده. و عمده فعالیتهای آن شامل تهاتر، تسویه، نگهداری اوراق بهادار و مشتقات، جمعآوری دادههای بازار و پشتیبانی از سامانههای معاملات الکترونیکی است.
بازار بورس اوراق بهادار هنگ کنگ
بازار بورس اوراق بهادار مستقر در هنگ کنگ است، که از لحاظ میزان ارزش بازار سرمایه، پس از بازارهای بورس توکیو و بورس شانگهای، سومین بازار بزرگ بورس آسیا بهشمار میآید و در رتبه ششم از فهرست بزرگترین بازارهای بورس اوراق بهادار جهان قرار دارد.
اگر در پی اطلاعات بیشتر در زمینه بازارهای مالی جهانی هستید. مقاله های دیگر ما را نیز مرور کنید.