هدف قیمت یا تارگت پیشبینی یک تحلیلگر یا معاملهگر از قیمت آینده یک دارایی است. هیچ راهی برای دست یافتن به مبلغ دقیق قیمت سهام در آینده وجود ندارد. هیچکس نمیتواند یک هدف قیمت ارائه کند و ادعا داشته باشد. بطور قطع آن سهام یا دارایی به قیمت مد نظر خواهد رسید. هدف قیمت انتظار یک تحلیلگر یا معامله گر از آینده قیمت یک دارایی، مانند سهام، قرارداد آتی، کالا، است
تحلیلگران و موسسات مالی برای تعیین هدف قیمت یا تارگت از روشهای تحلیلی متفاوتی استفاده میکنند. و مسائل تاثیرگذار اقتصادی مختلف را مد نظر قرار میدهند. روشهای تحلیل و بررسی بازار، از یک تحلیلگر به تحلیلگر دیگر متفاوت است. و اهداف قیمتی آنها نیز به همین میزان میتوانند متفاوت باشند. دانش در مورد چگونگی تعیین اهداف در معاملات بسیار مهم است،
انتخاب نوع استراتژی هدف قیمت یا تارگت کاملاً بستگی به معاملهگر دارد. و اینکه کدام استراتژی هدف برای معاملهگر بهتر کار میکند. بنابراین، برای شروع، فقط چند مورد را انتخاب کنید. آنها را یکییکی امتحان کنید و ببینید با کدامیک راحتتر میتوانید کار کنید.
TARGET یا TAKE PROFIT مخفف TP
برای شروع معامله تریدر قبل ازانجام خرید باید برای خود هدف قیمتی تعیین کند.
هدف قیمت یا تارگت چگونه تعیین میشود؟
ارائه هدف برای قیمت تنها یک حدس محاسبه شده است. تحلیلگران با استفاده از امارها و اندیکاتور ها پرایس اکشن برا سنجش قیمت اینده یک دارایی مورد نظر استفاده میکنند. البته معامله گرانی که از تحلیل های بنیادی استفاده میکنند. با بررسی نرخ ها، صورت های مالی، مدیریت شرکت، نرخ های رشد تلاش میکنند. که هدف قیمت را پیش بینی کنند.
به علت افزایش و کاهش مداوم قیمتها در بازارهای مالی، نمیتوان ارزیابی کرد. که چه مقدار از افزایش یا کاهش قیمت در راستای رسیدن به هدف قیمت است. با وجودی که تعیین اهداف بالاتر برای قیمت، اغلب باعث افزایش قیمتها میشود. پایین آمدن سطح پیشبینیها و تنزل اهداف قیمت نیز اغلب باعث ایجاد اثر منفی روی قیمت سهام خواهد شد.
تکنیکهای تعبین هدف یا تارگت
درنظرگرفتن نسبت سود به زیان است. فاصله بین نقطه ورود و حد ضرر را اندازه بگیرید. مثلا این فاصله ۷.۲۵ واحد محاسبه شده است. حد ضرر را به نسبت فاصله از هدف و نسبت دلخواه سود به زیان، در ۱، ۲ یا ۳ ضرب کنید. این روشی بسیار ساده برای پیادهسازی استراتژی هدفی ثابت و همیشگی است. بالابودن نسبت سود به زیان، لزوماً بهتر نیست و هرچه این نسبت بیشتر باشد، احتمال بُرد کمتر خواهد بود. معاملهگران تازه واردی که بهدنبال کسب دانش و تجربه در بازار هستند. بهتر است هدفی کوچکتر با نسبت سود به زیان کمتر انتخاب کنند. تا احتمال بُرد بیشتری داشته باشند و یتوانند اعتمادبهنفس لازم برای معاملهگری دست یابند.
یکی دیگر از استراتژیهای هدفی که در میان معاملهگران بسیار محبوب است، استفاده از آخرین سطوح حمایت و مقاومت است. سطوح حمایت و مقاومت موانعی جدی برای حرکات قیمت هستند. و منطقی است هدف خود را به شکلی انتخاب کنید که قیمت مجبور نباشد. از سطوح مهم حمایت و مقاومت عبور کند. زیرا این امر میتواند احتمال رسیدن قیمت به هدف شما را کاهش دهد. بهطور کلی، معاملهگران اغلب مهمترین سطح حمایت یا مقاومت اخیر را پیدا میکنند. و سپس هدف را چند نقطه بالاتر یا پایینتر (با توجه به موقعیتگیری معامله) از آن قرار میدهند.
روش بعدی، استفاده از ارتفاع الگو برای تعیین میزان رشد قیمت بعد از شکست مقاومت است. که برخی از معاملهگرها این رویکرد را بازتاب الگو (Pattern projection) یا حرکات محاسبهشده (Measured moves) مینامند.
اگر از این استراتژی هدف استفاده میکنید. توجه داشته باشید که باید فاصله پایینترین نقطه را تا بالاترین نقطه الگو بهطور دقیق اندازهگیری کنید. تا فاصله صحیح را به دست بیاورید.
میانگین متحرک در تایمفریم بالاتر بهترین روش تعیین هدف در بازار فارکس
در بازار قیمتها اغلب صرفنظر از هر میزان نوسانی که داشته باشند. باز هم در گذر زمان به میانگین نزدیک میشوند. قیمت همیشه در حال بازگشت به میانگین متحرک مرکزی است و دائماً در اطراف این میانگین متحرک معامله میشود.
در رویکرد معاملات بازگشتی، بهتر است استراتژی هدف میانگین متحرک در بازههای زمانی بالاتر تعیین شود. زیرا میتوانید با استفاده از میانگین متحرک در تایمفریمهای بالاتر فرصتهای معاملهگری بیشتری به دست آورید
اهداف زمان
اهداف زمانی را میتوان با سایر استراتژیهای هدف ترکیب نمود. اغلب معاملهگران در پایان روز معاملاتی، برای جلوگیری از احتمال ضرر در طول شب، از تمام موقعیتهای باز خود خارج میشوند.
اغلب معاملهگرانی که با استفاده از نوسانات هفتگی بازار دست به معامله میزنند. استراتژی هدف آخر هفته را به کار میگیرند. و پیش از شروع تعطیلات آخر هفته، از تمام معاملات باز خود خارج میشوند. تا در تعطیلات و هنگامیکه نظارتی بر معاملات خود ندارند، دچار ضرر نشوند.
در تعیین هدف قیمت به نکات زیر توجه کنید
هدف قیمت پیشبینی یک تحلیلگر یا معاملهگر از قیمت آینده یک دارایی است.
اهداف قیمت تغییرپذیرند و موقعیت ثابتی ندارند. در هر لحظه اطلاعات جدید در مورد داراییها در حال انتشار است. از این رو، هدف قیمت یک دارایی ممکن از زمانی به زمان دیگر تغییر داشته باشد
ممکن است انتظارات به طور کلی اشتباه باشد و قیمت به جای رشد، افت شدیدی را تجربه کند.
اهداف قیمت به منزله تحمل زیان نیستند. کنترل کردن حدزیان است.
معامله گران تازه وارد بهتر است هدفی کوچک تر با نسبت سود به زیان کمتر انتخاب کنند. این استراژدی به معامله گران تازه کار کمک میکند. تا اعتماد به نفس بیشتری دست یابند و بتوانند در بازارهای مالی ماندگار شده و بهتر کسب تجربه کنند
وقتی یک تریدر قبل از خرید برای خود هدف قیمت یا تارگت انتخاب میکند. به تحلیل خود اعتماد دارد و این باعث میشود با برنامه و اصولی کار کند. هرچقدر ترید اصولی تر و طبق قوانین شخصی و همچنین کم احساس تر باشد. عملکرد تریدر به مراتب بهبود خواهد یافت
با حد ضرر شناور، شما هرگز به حداکثر سود ممکن در روند موردنظر دست نخواهید یافت. زیرا حد ضرر شناور معمولاً کف (کمترین) قیمتها را در بازاری پرنوسان در نظر میگیرد
در تعیین هدف قیمت یا تارگت نه زیاد طمع کنید نه زیاد قانع باشید
هرچه هدف شما دورتر باشد، احتمال برخورد قیمت با آن نیز کمتر خواهد بود. درمجموع، در بهکارگیری هر استراتژی جدید، بهتر است اهداف خود را محافظهکارتر انتخاب کنید.
هیچ استراتژی هدف بهتر یا بدتری وجود ندارد. و انتخاب نوع استراتژی هدف کاملاً بستگی به معاملهگر دارد
استراتژی مورد نظر را در معاملات خود به کار بگیرید. نتایج معاملات خود را پیگیری کنید و به بهبود رویکردی که انتخاب کردهاید، ادامه دهید.