تحلیل فاندامنتال Fundamental analysis یا تحلیل بنیادی ارزیابی متغیرهای اقتصادی، مالی است. که به بررسی عوامل موثر بر ارزش یک دارایی میپردازد. این تحلیل میتواند در رابطه با سهام شرکت های کوچک باشد. یا بررسی بازارهای بزرگ مالی دنیا بپردازد. یک تحلیلگر فاندامنتال باید اخبار و رویداد های مهم را دنبال کند. تا بتواند ارزش ذاتی و پتانسیل های آن دارایی را تشخیص دهد.
در واقع در تحلیل فاندامنتال با بررسی شرایط اقتصادی و مالی سیاسی و تاتیر ان بر روی یک دارایی مثل طلا ارز سهام …میپردازد. و ارزش احتمالی آن را در آینده پیش بینی میکند.
تحلیلگران معمولاً عوامل کلان و خرد را برای شناسایی سهامهایی که با قیمتهای بالاتر و پایینتر از ارزش واقعی معامله میشوند. بررسی میکنند. تحلیل فاندامنتال بازارهای مالی نیاز به ممارست در مطالعه و پیگیری اخبار اقتصادی دارد.
تحلیل فاندامنتال در بازارهای مختلف
بازارهای مالی در دنیا دارای تنوع و جذابیت زیادی هستند. بازارهایی مانند سهام شرکت های مختلف، بازارفارکس، بازارفیوچر ارزهای دیجیتال بازار طلا میتوان نام یرد. تحلیل فاندامنتال یا بنیادی در هر یک از این بازارها فاکتورها و عوامل مختلفی دارد. که باید بررسی و تحلیل شود.
سایت فارکس فاکتوری از سایت هایی سایتهای کاربردی و پرطرفدار دنیا برای معامله گران در بازارهای مالی میباشد. وبرای تحلیل فاندامنتال در بازارهای مالی بسیار مفید و کاربردی است.
تفاوت تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال چیست؟
تحلیل تکنیکال، فقط تغییرات قیمت و داده قیمتهای گذشته را در نظر میگیرد. و با استفاده از نمودارها به پیش بینی قیمت میپردازد. تحلیل فاندامنتال با بررسی عوامل مختلف موثر بر یک دارایی به پیش بینی ارزش و قیمت آتی ان میپردازد. در سرمایه گذاری کوتاه مدت با تکیه بر تحلیل تکنیکال میتواند سود خوبی کسب کند. ولی برای سرمایه گذاری های بلندمدت حتما باید از تحلیل های فاندامنتال استفاده نمود. تفاوت تحلیل فاندامنتال با تحلیل تکنیکال در فارکس این است که تحلیل بنیادی بر پوزیشن ها استوار است. نرخ های شناور ارزها در بازار فارکس بازتاب دهندۀ میزان عرضه و تقاضا است. که به عوامل بنیادی در اقتصاد بستگی دارند.
عوامل موثر بر تحلیل بنیادی بازارهای بزرگ مالی
در تحلیل بنیادی بورس های بین المللی و بازار فارکس اخبار اقتصادی و سیاسی، تغییر نرخ بهره کشورها نقش موثری دارد. گزارشات مالی کشورهای مختلف و روابط بین دو یا چند کشور بر روی قیمتها تاثیر گذار است. حجم معاملات، میزان تراکنش ها، استخراج، نوع پروژه و آینده آن، مورد قبول بودن توسط کشورها و شرکت های دیگر، اخبار سیاسی و اقتصادی جهانی بر روی قیمت تاثیر مستقیم و مهمی خواهد داشت.
تغییرات در اقتصاد کشورها، تراز تجاری، انتخابات سیاسی، اقدامات تنظیمی مسئولان مالی و بلایای طبیعی بر نرخ ارز تاثیر می گذارند. تقویمی اقتصادی برای شاخص ها و مهمترین رویدادها وجود دارد. که تاریخ های واقعی یا زمان تقریبی انتشار آنها را مشخص می کند. اگر بخواهیم پیش بینی منطقی و همزمانی داشته باشیم این امکان وجود دارد. که آیندۀ تغییر نرخ مبادله ای را تخمین زد و از آن کسب سود کرد.
بهترین روش برای تحلیل فاندامنتال یا بنیادی
بهترین روش برای تحلیل بنیادی این است. که بجای استفاده از تمام عوامل بنیادی شاخص های مهم و تاثیرگذار تر را دنبال کنید. مهم ترین شاخص های اقتصاد کلان که بر روی تغییر نرخ مبادله ای ارزهای فارکس تاثیر می گذارند. می توان به شاخص های زیر اشاره کرد.
نرخ بهره: نرخ بهره بانکی یکی از تاثیر گذارترین موارد در تحلیل فاندامنتال فارکس است. اگر تصمیم گرفته شود که پول به چرخۀ اقتصادی تزریق شود، نرخ های بهره کاهش پیدا می کنند. اگر نرخ بهره در کشوری بالاتر از سایر کشورها باشد. یک اختلاف درصد زیادی پیش می آیدو موجب می شود. ارز آن کشور به عنوان یک ابزار سرمایه گذاری، جذاب شود. به این ترتیب تقاضا برای خرید ارز آن کشور در بازار جهانی مبادلات ارزی افزایش پیدا می کند. و نرخ مبادله ای آن ارز رشد می کند. و عرضه و تقاضا برای ارز مورد نظر تحت تاثیر قرار میگیرد.
تولید ناخالص داخلی (GDP):شامل هزینۀ تمام کالاهای تولید شده. و خدمات ارایه شده توسط یک کشور در یک دورۀ زمانی تخمینی (ماه، سال) می شود. آمار مربوط به تولید ناخالص داخلی بصورت فصلی در اقتصاد ارائه می شوند.
اشتغال بخش غیرکشاورزی (NFP) :تعداد مشاغل ایجاد شده. در صنایع غیرکشاوری در طی یک ماه را به اختصار ان اف پی می گویند.
شاخص بهای مصرف کننده:
شاخص بهای تولید کننده
شاخص بهای اشتغال
سفارشات کالاهای بادوام
تعداد مدعیان بیکاری
تراز پرداخت ها
برای تحلیل بنیادی یازارهای مالی دیگر نیز باید شاخص های مهم و تاثیرگذار تر را دنبال کنید.